Rehabilitering

For å oppnå et godt sluttresultat er det viktig å starte rehabiliteringen tidlig - man må skynde seg langsomt.
Sammen med eier lages det et skreddersydd treningsprogram som passer hund og eiers hverdag og utfordringer,  treningsopplegget er ukentlig. Øvelser for hjemmetrening blir nøye vist og hjelpemidlene jeg tar i bruk er massasje, balanseputer og kavaletti samt måling av leddvinkel og muskelomfang for sammenligning. Brukt riktig er dette gode hjelpemidler for en effektiv rehabiliteringsprosess. Hvor lang tid det tar å rehabilitere en skade varierer fra uker eller måneder til noen kronikere som vil trenge oppfølging livet ut.
Første konsultasjon tar ca 1,5 time, deretter ca 1 time.

Tilstander som bør rehabiliteres:

  • Aktive hunder - forebyggende behandling til f.eks. gjeting, jakt, agility, lydighet, weightpull, redningshunder samt førerhunder 
  • Bløtvevskader - Sene- og ligamentskader, muskelstrekk, muskelknuter
  • Ortopediske operasjoner - beinbrudd, korsbåndsskader, AD, HD, PL, OCD m.fl 
  • Ryggproblematikk - prolaps, spondylose, m.fl
  • Overvekt - vektreduksjon
  • Senior - eldre hunder får ofte nedsatt bevegelighet.
  • Kronikere - artrose

Lara viser frem bæreselen og toe-slingene sine. Viktige hjelpemidler for en prolapspasient
Lara viser frem bæreselen og toe-slingene sine. Viktige hjelpemidler for en prolapspasient

Hvilke verktøy bruker jeg under rehabiliteringen?

Hera traver over kavaletti

Massasje inngår i alle rehabiliteringsprogram sammen med spesifikke øvelser for forskjellige skader. Alle hunder er forskjellige og får derfor skreddersydd opplegg for den enkelte hund og eier.

Kavaletti:
Små hinder satt etter hverandre for å trene på riktig steg og forbedre gangen til din hund. Spesielt nyttig for hunder som går i passgang, utstillingshunder eller hunder som sleper med bena. God koordinasjonstrening.

FitPAWS produktene finner man til alle størrelser

FitPAWS - produkter:
Forskjellige balanseballer som er svært nyttige for å trene kjernemuskulatur, koordinasjon, balanse samt stabilitet i muskler og ledd. Vi begynner forsiktig og gjør hunden trygg på ballen (viktig å ha på sele første gang) før vi øker vanskelighetsgraden gradvis. De fleste øvelser og triks som kan gjøres på bakken kan også utføres på balanseballen for å øke vanskelighetsgraden samt gjøre treningen mer nyttig. Ingen hund er for stor eller for liten til å trene på ball. Jeg tilrettelegger for hver enkelt hund.

Andre balanseprodukter:
Om du har yoga eller pilatesutstyr selv viser jeg gjerne øvelser du kan gjøre sammen med din hund hjemme. Akkurat som i treningen for oss mennesker er det bare fantasien som setter grenser for hva vi kan gjøre.

Toe-up sling på bakbein

Hjelpemidler:
Toe-up sling: Dette er et hjelpemiddel for hunder som sliter med dårlig propriosepsjon i bakbeina (Skyldes som regel svakt eller ingen nervesignal fra hjernen og/eller ryggmargen og ut til lemmene). En stropp av neopren festes over haseleddet med en strikk som går ned og rundt de to midterste tærne. Når hunden da beveger seg vil strikken hjelpe til å holde tærne i riktig retning slik at når poten settes ned i bakken vil alltid tærne peke fremover. 

Normal fleksjon for albueleddet er 36°

Goniometer: Forskjellen mellom et goniometer og en gradskive er at goniometeret har to armer man kan flytte på for å måle en vinkel 

Fjærbelastet målebånd: info og bilde kommer..

Kansellering av timer og kurs
Vi forbeholder oss retten til å kansellere kurs med for få påmeldte (samt timebestillinger) eller ved andre forhold som gjør det vanskelig å gjennomføre.
Dersom kurset eller timen kanselleres, tilbakebetales hele kjøpssummen.

Kundregister og GDPR
Gjennom din bestilling av time eller påmelding til kurs, aksepterer du å stå i vårt kunderegister. Opplysninger blir ikke delt med tredjepart. Du kan når som helst, etter gjennomført behandling/kurs, be om å bli strøket fra registeret.